Meet&Play 1

KNLTB Meet & Play

In Nederland zijn er zo’n 500.000 sporters die geen vast lidmaatschap bij een club hebben, maar wel af en toe tennissen of padellen. Om deze sporters te bereiken, bedienen en eenvoudig de baan op te krijgen heeft de KNLTB een zoek- en boekplatform ontwikkeld: Meet & Play.

Het platform is dus bedoeld voor spelers zonder lidmaatschap, de ongebonden sporter, maar deze digitale wervingstool is ook heel handig voor jou als leraar. Lees hieronder hoe jij Meet & Play kan gebruiken? 

Zo werkt het! 

Vanuit het clubmanagement systeem (KNLTB.Club of AU) van de vereniging kunnen tennis- en padelaanbieders heel makkelijk op één plek banen aanbieden of club activiteiten beschikbaar maken voor niet-leden.

Spelers hoeven niet langer diverse websites af te speuren want via meetandplay.nl en/of de Meet & Play app kunnen ze waar en wanneer ze willen een baan boeken of zich inschrijven voor een tennis- of padelactiviteit. Boekingen worden direct zichtbaar op het KNLTB Afhangbord en in de ClubApp en alle betalingen worden direct afgehandeld. 

Wat kan ik hier als leraar mee doen?

Als leraar ben je natuurlijk vaak betrokken bij het organiseren van activiteiten op de club, zoals een open dag. Deze wervingsactiviteiten voor niet-leden kan je nu gemakkelijk promoten via Meet & Play. Denk daarbij aan een Startersclinic, Padelstart of Tennisstart.

Je kan hier ook op Meet & Play een aantal proeflessen aanbieden zodat er nieuwe instroom van nieuwe spelers op de vereniging plaatsvindt. Na de proefles kunnen deze spelers meteen een (compact) lidmaatschap afsluiten zoals een Proeflidmaatschap of de Zomer Challenge.

Heb je zelf een aantal activiteiten die altijd goed werken? Ook die kan je op Meet & Play plaatsen. 

Gebruik dit stappenplan om jouw activiteit toe te voegen op Meet & Play. 

De voordelen van KNLTB Meet & Play

  • Leraren en Clubbestuur bepalen samen op welke momenten en tegen werken vergoeding er activiteiten of banen beschikbaar worden gesteld voor niet leden.
  • Promotie naar niet-leden is simpel. De activiteiten van de club worden zichtbaar in de app en op meetandplay.nl op een ‘eigen pagina’ waarnaar met een QR code verwezen kan worden op de flyers of posters die de club maakt. Daarnaast ondersteund de KNLTB ook de promotie van de activiteiten en banenverhuur rond de vereniging via google en social media.
  • De administratie wordt gemakkelijker gemaakt: spelers schrijven in en betalen automatisch. De lijst met deelnemers staat klaar in het clubmanagement systeem en de club kan de deelnemers na afloop nog een keer een opvolgmail sturen vanuit het clubmanagement systeem
  • Eenvoudig versturen van opvolgaanbod voor niet-leden vanuit het clubmanagement systeem.

Uiteindelijk levert dit voor de club nieuwe leden en voor de trainer nieuwe spelers op.

Tarieven en facturatie

Meet & Play is een gratis onderdeel van het clubmanagementsysteem KNLTB.Club en AllUnited.

Door de KNLTB wordt een platformbijdrage in rekening gebracht. Dit is 1% van het boekingsbedrag en is bedoeld voor het onderhouden en doorontwikkelen van de website meetandplay.nl en de KNLTB Meet & Play app. De 1% wordt altijd door de speler betaald aan de vereniging en maandelijks door de KNLTB gefactureerd. De transactiekosten voor IDEAL regel je zelf via je eigen betalingsprovider.

Gerelateerd aan deze pagina

Praktische tools

Praktische tools