jeugd jongens bespreking op bankje

KNLTB selectie (11 t/m 14 jaar)

Een selectie van de beste spelers uit het KNLTB instroomprogramma stroomt door naar de KNLTB selectie 11-14 jaar (groep 2) van ‘5 steps to the Top’. Vanaf 1 september 2024 heeft de KNLTB een aantal verbeteringen doorgevoerd in deze leeftijdsgroep. De KNLTB wil een grotere groep spelers stimuleren om een goed en volwaardig programma te draaien, zodat er een extra impuls gegeven wordt aan het prestatief tennis in Nederland.  

Vanaf seizoen 2024-2025 wordt er een onderscheid gemaakt in onderstaande selectiegroepen.

 

KNLTB Regiotrainingen 

De beste spelers uit de landelijke selectie trainen wekelijks op het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen. De overige landelijke selectiespelers krijgen naast de reguliere training bij hun privétrainer een wekelijkse, door de KNLTB gegeven, regiotraining aangeboden.  Daarnaast wordt er voor het seizoen 2024-2025 een nieuwe KNLTB Regionale selectie t/m 12 jaar met potentie voor nationaal niveau gevormd. Ook zij komen in aanmerking voor een wekelijkse regionale training.  

De KNLTB regionale trainingen vinden voor het seizoen 2024-2025 op de volgende locaties plaats: 

  1. Hillegom 
  2. Barneveld
  3. Vleuten 
  4. Amstelveen 
  5. Wateringen 
  6. Enschede 
  7. Heerenveen
  8. Goirle  
  9. Veldhoven

Spelers subsidie 

Alle spelers uit de selectie komen in aanmerking voor een spelers subsidie, mits je trainings- en wedstrijdprogramma voldoet aan de eisen die geformuleerd zijn in het Meerjaren Opleidingsplan tennis (MOT). Klik hier voor alle informatie over de spelers subsidie. 

Gerelateerd aan deze pagina

Instroom

Instroom

Veelgestelde vragen - Landelijke selectie (NTC)

Veelgestelde vragen - Regionale selectie