Tennisleraren

Ontwikkeling

Om te zorgen dat de kwaliteit van leraren op peil blijft en aansluit bij de nieuwste methoden en inzichten is – naast opleiding – bijscholing van essentieel belang. Daarom is in 2016 het systeem van Permanente Ontwikkeling (PO) ingevoerd. Als leraar kom je alleen in aanmerking voor een KNLTB licentie indien je aantoont dat je jouw vakbekwaamheid ontwikkelt conform de regeling Permanente Ontwikkeling.

Gedurende het gehele jaar worden er bijscholingen en intervisies georganiseerd. Hierdoor blijven de leraren op de hoogte van de laatste (inter)nationale ontwikkelingen. Daarnaast is een bijscholing of intervisie ook een ontmoetingsplaats voor leraren om interessante ideeën en inzichten uit te wisselen. Een overzicht van de bijscholingen is terug te vinden in de cursuszoeker via de KNLTB Leraren App. Ook is hier de infotheek en mediatheek te vinden waar leraren inspiratie kunnen opdoen.

Verschil diploma en licentie

Een diploma kan een leraar behalen door het succesvol afleggen van een opleidingstraject. Er zijn drie verschillende trajecten; opleiding A, B en C.

Een licentie is een door de KNLTB afgegeven verklaring dat je als leraar geschikt bent (vakbekwaam) voor het uitoefenen van het beroep van leraar (geven van lessen, samenwerking met vereniging etc.) gedurende een bepaalde periode. Een licentietermijn bedraagt 2 jaar, indien niet specifiek anders is omschreven.

Voordelen licentie

Naast de inspanningen die een leraar moet leveren om zijn/ haar licentie op orde te houden, zijn er tal van voordelen wanneer de licentie op orde is:

  • Toegang tot de KNLTB Leraren App: met onder andere een inspiratie module (met o.a. podcasts, video's en handige tools)
  • Ontvangst van een maandelijkse nieuwsbrief met het laatste nieuws
  • Gratis toegang tot de ITF Academy via de KNLTB voucher
  • Voordelen dankzij de partners van KNLTB
  • Toegang tot het Trainerscongres

Gerelateerd aan deze pagina

Cursuszoeker

Cursuszoeker