Padeltraining 2

KNLTB introduceert opleiding tot padelleraar voor niet-tennisleraren

Padel wint nog steeds snel aan populariteit. Inmiddels liggen er bijna 300 padelbanen in Nederland en zijn er al 117 tennisverenigingen die padel aanbieden. Dat betekent echter ook dat er steeds meer padelleraren nodig zijn om mensen de fijne kneepjes van padel bij te brengen en zo te zorgen dat ze deze nieuwe sport optimaal beleven. Om die reden introduceert de KNLTB nu de eerste opleiding tot padelleraar voor niet-tennisleraren. Bij uitstek geschikt voor padelspelers met een speelsterkte tussen de 1 en 7 en de ambitie om hun kennis over padel over te brengen op anderen. Geïnteresseerd? Kom naar de testdag op 7 november!

Padel is een unieke sport met veel snelheid, dynamiek en een geheel eigen techniek. Dat vereist goed onderlegde leraren. Tot op heden bood de KNLTB wel bijscholingscursussen aan voor tennisleraren die ook ambities hadden op het gebied van padel. Bovendien start in 2020 de eerste volwaardige opleiding tot padelleraar voor tennisleraren. Maar was je nog geen tennisleraar, dan kon je ook niet opgeleid worden tot padelleraar. Daar komt nu dus verandering in.

De nieuwe KSS-3 opleiding voor niet-tennisleraren is specifiek bedoeld voor ervaren padelspelers die zich verder willen ontwikkelen en de ambitie hebben om spelers op recreatief en licht prestatief niveau verder te brengen. Gerenommeerde experts leveren hun bijdrage in deze door NOC*NSF goedgekeurde opleiding.

Veel praktijk

Tijdens deze veelzijdige praktijkgerichte opleiding ontwikkelen cursisten zich op het gebied van methodiek, didactiek, psychologie, sportgezondheidsleer, techniek en tactiek in de rol van leraar. De cursisten gaan zelf trainingen voorbereiden en verzorgen die ns afloop geëvalueerd worden. Een groep bestaat uit maximaal twaalf cursisten en iedere groep heeft een leercoach als opleider. Er wordt uiteraard aandacht besteed aan de theorie, maar de cursisten zullen zoveel mogelijk op de baan staan om het geleerde in de praktijk te brengen.

Testdag

Om toegelaten te worden tot deze opleiding, heeft de KNLTB een speciale testdag georganiseerd op 7 november op de padelbanen van Racketcentrum Zeewolde. Op deze testdag voer je een motivatiegesprek en mag je laten zien wat je al kunt op de padelbaan. Dus, heb je de ambitie om padelleraar te worden en heb je minimaal één jaar ervaring in het spelen van padel? Kijk dan hier voor meer informatie.