Tennisleraren

Doorontwikkeling Coachcursus KSS5

Onlangs is de KNLTB weer gestart met de Coachcursus volgens het KSS 5 profiel. Deze opleiding is bedoeld voor TT4 trainers die zich verder willen ontwikkelen en de ambitie hebben om spelers nationaal en internationaal te begeleiden en te coachen. Op dit moment bekijken we of de opleiding vanaf 2020 kan plaatsvinden tijdens een internationaal toernooi in Nederland.  

De huidige cursusperiode gaat inmiddels zijn afrondende fase in en daarom zijn we alweer volop bezig met de plannen omtrent deze opleiding voor 2020. Maar niet voordat we de opleiding uitgebreid hebben geëvalueerd en hebben bekeken hoe we de opleiding in 2020 nóg beter en uitdagender kunnen maken. Zo denken we er onder andere aan om deze Coachcursus gedurende drie internationale toernooien in Nederland te verzorgen. We denken op dit moment aan een Tennis Europe, een ITF en een Future toernooi.

Waarom kiezen wij als KNLTB hiervoor?

  • We zien deze evenementen als een uitstekende kans om het coachgedeelte optimaal tot zijn recht te laten komen. 

  • In de ochtend en/of avond zullen er theoriesessies zijn. Gedurende de dag krijgt de cursist opdrachten gekoppeld aan de wedstrijden die op dat moment gespeeld worden. 

  • Er zijn veel Nederlandse en buitenlandse coaches aanwezig op deze toernooien en het is een geweldig podium om inspiratie op te doen. 

  • We hopen gedreven trainers die internationaal aan de weg (willen gaan) timmeren beter te kunnen faciliteren. Het worden zo 3 toernooiweken in plaats van 18 vaste dagen. Dat bleek voor veel geïnteresseerden lastig te combineren met de dagelijkse werkzaamheden. 

Toelatingseissen

Dcursus is alleen voor trainers die al op internationaal niveau werken of dat op korte termijn gaan doen. Een cursist moet daardoor beschikken over een aantal spelers die minimaal 10 uur per week, verdeeld over meerdere dagen, volledig onder zijn/haar verantwoordelijkheid trainen én het gewenste niveau hebben. 

Binnenkort delen wij meer informatie op deze website.