NK Tennis Alphen aan den Rijn

Bijscholingscursussen tijdens NK Tennis in Alphen aan den Rijn

Van 14 t/m 22 december komen de Nederlandse toptennissers in actie tijdens de NK Tennis bij Tenniscentrum Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn. Dit is hét evenement waar de Nederlandse tennistop het jaar afsluit. Tennisleraren kunnen een bezoek aan de NK combineren met diverse bijscholingscursussen.

Tennis Fit

Tennis is een uitgelezen sport voor een groot aantal leeftijdscategorieën, zo ook voor mensen van 45 jaar en ouder. Meer dan 200.000 leden is tussen de 45 en 64 jaar. De bijscholingscursus richt zich op het lesgeven aan 45+ tennissers (speelsterkte 7/8/9) die naast het willen blijven leren (spelverbetering en tactiek verbeteren) als voornaamste motivatie hebben om fit te worden en te blijven.

De bijscholing is bedoeld voor tennisleraren die graag meer uit de doelgroep 45+ tennissers willen halen op hun vereniging. De tennisleraar leert welke aspecten een rol spelen bij deze doelgroep en hoe hij/zij de lessen daar het beste op kan inrichten. Er wordt aandacht besteed aan zaken die van belang zijn voor de Tennis Fit Training en de Trainers Toss zoals warming-up, het benaderen van de groep, de meest voorkomende blessures in deze groep en tips en oefeningen om deze te voorkomen.

Door het volgen van deze cursus op maandag 16 december behaal je 5 PO-punten.

 

Visie op coachen

Je visie op coachen is uniek en altijd in ontwikkeling. Met een toename van werkervaring en kennis wordt je visie steeds completer. Goede coaches hebben gemeen dat ze heel goed kennis en kunde uit diverse methodes in hun coachvisie kunnen integreren zonder hun authenticiteit te verliezen. Deze bijscholing dient als inspiratie om na te denken over jouw coachvisie en deze aan te scherpen door het opdoen van nieuwe inzichten.

Deze bijscholingscursus wordt gegeven door Raymond Knaap, de huidige coach van Robin Haase. Door de jaren heen heeft hij meerdere (jeugdige) beloftevolle spelers en speelsters begeleid binnen het internationale circuit. Raymond deelt zijn visie op coaching, de do’s en dont’s via theorie en praktijkvoorbeelden. Daarnaast bekijken we een aantal bekende, zeer bruikbare coachmethodes, die na de sessie wellicht de moeite waard zijn voor jou om verder te onderzoeken.

Door het volgen van deze cursus op donderdag 19 december behaal je 4 PO-punten.