Padeltraining

Opleiding padel voor tennisleraren

De KNLTB biedt vanaf nu ook een opleiding tot padelleraar voor tennisleraren aan. De opleiding is specifiek bedoeld voor tennisleraren die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van padel en de ambitie hebben om spelers op recreatief en licht prestatief niveau verder te brengen. Padel wordt nu een échte opleiding met diploma en licentie.

Waar voorheen een tennisleraar een bijscholingscursus voor padel kon volgen, is het nu mogelijk om via de KNLTB een échte opleiding tot padelleraar te volgen. Deze verschilt van de opleiding voor niet-tennisleraren.

De opleiding wordt gegeven in groepen van maximaal 12 cursisten met een leercoach als opleider (een kerndocent/expert). Er wordt uiteraard aandacht besteed aan de theorie, maar we proberen zoveel mogelijk op de baan te staan om al het geleerde in de praktijk te brengen. De opleiding bestaat uit 6 cursusdagen en start op 3 februari 2020. 

Om te worden toegelaten voor de opleiding moet de toekomstige cursist eerst door een zogenoemde testdag te komen. De testdag vindt plaats op 28 januari bij Racketcentrum Zeewolde en is bedoeld om een introductie te geven over de opleiding en de speel- en aangeefvaardigheid te toetsen. Ook kijken we naar de motivatie om deze opleiding te volgen. 

Bekijk deze pagina voor meer informatie.