Leraren App

Nieuwe inspiratie module in de KNLTB Leraren App

Het is zover: de update voor de KNLTB Leraren App is gereed! Dit betekent dat tennisleraren met een geldige licentie nu ook toegang hebben tot een speciale ‘inspiratie’ module, zodat ze altijd en overal praktische content bij de hand hebben. Ideaal voor op de tennisbaan, in de kantine of gewoon thuis op de bank! Ook worden ze vanaf nu gemakkelijk op de hoogte gehouden over het laatste nieuws omtrent de coronacrisis.  

Met de app kan de KNLTB tennisleraren nu online gemakkelijker met elkaar verbinden en hen voorzien van alle belangrijke informatie om goed te kunnen functioneren als tennisleraar. Jacco Eltingh, Technisch Directeur bij de KNLTB; "Voor ons als tennisbond zijn de leraren heel belangrijk. De kwaliteiten (kennis, vaardigheden en persoonlijkheid) van de leraar bepalen namelijk niet alleen voor een groot deel het plezier wat mensen aan de tennissport beleven, ze bepalen in grote mate ook het succes van de vereniging. We zijn dan ook erg blij dat we tennisleraren nu deze tool kunnen aanbieden.” 

Tijdens het Trainerscongres in oktober ging de bèta versie van de app live. Sindsdien kunnen leraren hun actuele licentiestatus zien, hun aantal behaalde PO-punten en vereiste PO-punten voor verlenging van hun licentie. Verder worden leraren door middel van pushberichten automatisch op de hoogte gehouden van de laatste stand van zaken rond hun licentie. Daarnaast is de KNLTB Leraren App ook de plek voor leraren om zich in te schrijven voor bijscholingen. Inmiddels hebben ruim 1250 leraren de app al gedownload, oftewel zo’n 66 procent van de leraren met een actieve licentie! 

Nieuwe functionaliteiten 

In de nieuwe module ‘Deel & Inspireer’ verzamelt de KNLTB alle nuttige info voor leraren. Denk aan leuke instructieclips, documentatie en belangrijk nieuws. Naast de informerende rol van de applicatie wil de KNLTB hiermee ook verbinding tussen tennisleraren faciliteren. Anders Dielessen, Manager Innovatie en Digitale Strategie bij de KNLTB; "Tennisleraren werken vaak met een klein aantal andere leraren op een vereniging. Het is voor hen lastig om met andere leraren in contact te komen, terwijl ze dat wel interessant vinden." Een plek voor het delen van die kennis en ervaringen was er nog niet. "Met de app willen we het delen van kennis en ervaringen tussen tennisleraren in Nederland stimuleren." 

Jacco Eltingh; “De lancering van het nieuwe ‘deel en inspireer’ gedeelte van de KNLTB Leraren App is iets waar ik enorm naar uitgekeken heb. Dit is de tool waar we de komende periode op willen inzetten om de band tussen leraren en de KNLTB te versterken. Met de app hopen we ze weer verder te helpen om hun beroep optimaal te kunnen uitvoeren”.  

De KNLTB Leraren App is te downloaden via de App Store of de Google Play Store of via de link www.tiny.cc/knltb. In deze handleiding vind je meer informatie over het aanmeldproces.