Cover Beeld Bewerkt

Centre Court E-Zine #3, bijna terug bij ‘normaal’

Het is juli, vier maanden nadat alle tennis- en padelverenigingen plotseling moesten sluiten naar aanleiding van de maatregelen na de uitbraak van het coronavirus. Er is veel gebeurd sinds die tijd, tennis en padel zijn inmiddels bijna terug bij normaal. Clubhuizen en terrassen zijn weer open en toernooien en competitie zijn weer toegestaan. In dit derde Centre Court E-Zine komt dan ook nadrukkelijk aan de orde hoe je toernooien en de competitie goed en verantwoord organiseert in de 1,5 meter-samenleving.

Een aantal verenigingen heeft sinds 1 juli al een toernooi gepland en bij een enkeling is zelfs alweer een toernooi gespeeld. Hoe hebben ze dat praktisch aangepakt? Hoe zorg je dat met de nodige drukte op het park toch de anderhalve meter afstand wordt bewaard en dat alle hygiënemaatregelen worden opgevolgd, zodat iedereen weer optimaal van tennis en padel kan genieten? Verenigingen bieden inzicht in hun werkwijze en geven praktische tips en advies.

Verder blikt de KNLTB zelf terug op bewogen maanden. Directeur Dienstverlening Robert Jan Schumacher legt uit hoe de KNLTB al snel na de gebeurtenissen in maart, in nauw overleg met onder meer NOC*NSF en het ministerie van VWS, een route uitstippelde om tennis en padel, sporten met een laag risicoprofiel, weer te ‘openen’. Ook roept hij op tot solidariteit en samenwerking. Alleen zo kunnen tennis en padel de klappen van de coronacrisis goed opvangen.

Tenslotte een artikel over de kansen van de Zomer Challenge. Het tijdelijke lidmaatschap in de zomermaanden is dit jaar een ongekend succes, maar hoe zorg je nu dat deelnemers ook kiezen voor een volwaardig lidmaatschap? Tips en advies voor alle verenigingen die nu meedoen met de Zomer Challenge!

Lees ons nieuwe E-Zine hier.