Sportsvalley

Intensievere samenwerking Sports Valley en KNLTB gericht op duurzame inzetbaarheid en vitaliteit

De samenwerking tussen Sports Valley en KNLTB op het gebied van sportmedische deskundigheid wordt geïntensiveerd. Door het bundelen van krachten kunnen Sports Valley en KNLTB betere tennisspecifieke ondersteuning, onderzoek en begeleiding bieden, gericht op de duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van topspelers, leraren en recreatieve spelers. Vandaag is in Ede de overeenkomst voor deze samenwerking ondertekend.

Sports Valley is het sportmedisch expertisecentrum van Ziekenhuis Gelderse Vallei en biedt sportmedische zorg voor sporters van elk niveau. De KNLTB is zeer verheugd met het intensiveren en uitbreiden van de samenwerking. Naast onderzoek, begeleiding en behandeling van topsporters zal binnenkort een specifieke sportkeuring voor tennis- en padelleraren worden ontwikkeld. Sports Valley en KNLTB willen op termijn toegroeien naar een Tennis Expertise Centrum, ook in samenwerking met KNLTB-partners zoals Menzis en Fysio Holland.  

Jacco Eltingh, technisch directeur bij de KNLTB: “Voor onze topspelers is het van groot belang dat ze bij klachten of een blessure deskundig geholpen worden, een snelle diagnose krijgen en een behandelplan. En dus zo snel mogelijk weer op de baan staan. Ook willen we onze leraren vitaal houden zodat ze hun beroep kunnen blijven uitoefenen. Daarom ben ik ook blij dat we onze medische kennis en sportspecifieke kennis bij elkaar brengen en daardoor nog beter in staat zijn te werken aan de duurzame inzetbaarheid van onze topsporters en leraren en op termijn voor de recreatieve spelers.”

Babette Pluim, bondsarts KNLTB: “We hebben zoveel expertise samen. We kunnen nu al kennis over voeding, leefstijl en gezondheid benutten voor alle tennissers en padelspelers in Nederland. Doorgroeien naar een officieel Tennis Expertise Centrum is ons doel, waarin alle sportmedische kennis vertaald, toegepast en beschikbaar is voor tennis en padel. En waar je terecht kan voor bijvoorbeeld een second opinion of MRI.”

Ton van Klaveren, manager Sports Valley: ”We leveren maatwerk voor sporters door een multidisciplinaire aanpak. Al meer dan 10 jaar investeren we in sportmedische zorg en wetenschappelijk onderzoek. Samenwerking is daarin cruciaal, met relevante medisch specialismen van Ziekenhuis Gelderse Vallei zoals sportgeneeskunde, orthopedie, radiologie en longgeneeskunde en met kennispartners en sporters. Daardoor leveren we hoogwaardige kwaliteit. Door nog nauwer samen te werken met de KNLTB kunnen we in het tennisdomein zowel topsporters, tennisleraren als recreatieve spelers meer gericht ondersteunen, zodat ze zo snel en fit als mogelijk weer de baan op kunnen. Gericht op gezondheid, meesterschap in sportzorg. Daar staan we voor”.

Op de foto v.l.n.r. Radioloog Bas Maresch, bondsarts KNLTB dr. Babette Pluim, Technisch & Commercieel Directeur KNLTB Jacco Eltingh, manager Sports Valley Ton van Klaveren, voorzitter Raad van Bestuur Ziekenhuis Gelderse Vallei Mirjam van ’t Veld. (foto Ernst-Jan Brouwer).