Digitale Week Vd Leraar (2)

KNLTB kijkt tevreden terug op digitale week: ‘Een op de vier tennisleraren direct bereikt’

10 inspirerende webinars en maar liefst 1.750 kijkers (waarvan 425 uniek). Dat is het mooie resultaat van de digitale week die de KNLTB onlangs voor de tweede keer organiseerde. Met deze ‘digitale inspiratie- en ontwikkelingsweek’ wist de tennisbond 20 procent van het totale aantal tennisleraren in Nederland direct te bereiken. “Een uniek resultaat”, stelt KNLTB-lerarencoördinator Ruben Neyens tevreden vast.

Sprekers bij de themaweek waren onder andere Simon Wheatley (GRB), Nick Vets (BEL), Kris Soutar (GBR), Ruben Neyens, Miguel Janssen en Alexander Nonnekes. Bij de digitale week stond de jeugd centraal en passeerden in webinars zowel ‘off court’ als ‘on court’-onderwerpen de revue. Zo werd aandacht besteed aan de Alles-in-1 Cultuur, tennis als wedstrijdsport, de leraar als influencer en het instroomprogramma (off court).

Vervolgens werden de deelnemers meegenomen in on court-webinars over fysieke ontwikkeling, oefenstof en tools voor Rood (6-8 jaar), technische observatie en analyse en het retourneren van de service.

Populairste webinar

Het populairste webinar (gepresenteerd door Leonne Heffels en Jan-Willem Baars) van de week trok maar liefst 210 deelnemers.. Onderwerp daarvan: Overgang van club naar prestatief jeugdtennis. De sessie die de hoogste tevredenheid scoorde was van Kris Soutar (GBR) met de sessie Coaching comes from the match court (Engelstalige sessie). Met een hogere tevredenheidsscore dan de vorige week mag de KNLTB meer dan tevreden zijn, aldus Neyens. 

De in België woonachtige lerarencoördinator deed bij de eerste digitale week in juni dit jaar een bijzondere belofte. Hij zou een keer vanaf zijn huis in Vlaanderen naar het NTC in Amstelveen fietsen. Door corona was in dit plan in de praktijk niet uitvoerbaar, maar Neyens liet het daar niet bij zitten bedacht een alternatief. De 169 kilometer lange afstand legde hij daarom virtueel af, op de ‘rollen’. Zijn tijd: 6 uur en 26 minuten. En we hopen natuurlijk dat hij de 'echte rit' alsnog fietst zodra het weer mag!

Nog eens op je gemakje alles terugkijken? Check dan de lerarenapp, daar vind je alle video’s, presentaties en extra documenten.

Volgende digitale week

De volgende digitale week van de KNLTB vindt begin maart 2021 plaats. Houd onze online kanalen in de gaten om er alles over te lezen.