Ledsreact

Nieuwe innovatie van Ledsreact

Op het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen wordt er al volop meegewerkt: 'Ledsreact'. Ledsreact heeft een technologie ontwikkeld die jou als leraar helpt in het verbeteren van de behendigheid van de spelers, ook wel agility vaardigheden genoemd. Dankzij inzichten in data en relevante oefeningen kunnen coaches op een eenvoudige manier spelers testen en trainen. 

Technologie

De technologie kan het beste worden gebruikt in spelvormen en conditietrainingen waarin de focus wordt gelegd op het reageren op onverwachte stimuli. Het toestel meet en analyseert vervolgens de reactiesnelheid en wendbaarheid van de sporters. Aan de hand van deze informatie kan je als leraar je speler sneller en beter doen bewegen zonder dat hij of zij een toestel op zijn of haar lichaam moet dragen. 

Wie is LedsReact en wat doen ze?

Vanuit zijn ervaring bij Defensie richtte Koen Vercauteren Ledsreact op. Tijdens zijn werk als beroepsmilitair merkte hij dat snel reageren op gevaarlijke situaties bij trainingen en opdrachten een belangrijke rol speelt binnen de overlevingskansen als militair. Vercauteren besloot zijn eigen kennis in te zetten om een bruikbaar toestel te ontwerpen waarbij de technologie bepaalde taken van de trainer over kon nemen. Eind 2019 kreeg hij hulp van zijn partner, Lander Vandecaveye. Vandaag de dag wordt hun technologie verkocht aan tennisclubs en -spelers op alle niveaus, in binnen-en buitenland.

Ondersteuning tennisclubs

Koen Vercauteren wil met Ledsreact tennisverenigingen in Nederland ondersteunen via kennisoverdracht en technologie, zodat de agility vaardigheden van de spelers aanzienlijk kan worden verbeterd. Wil jij meer weten over dit handige product? Bekijk dan de website van Ledsreact