Typen laptop Computer

Nieuw: de KNLTB Vacaturebank

De KNLTB speelde al langer met de gedachte, maar nu is de knoop doorgehakt. Over niet al te lange tijd wordt een vacaturebank voor tennis- en padelleraren gelanceerd. De bond zet de laatste jaren nadrukkelijk in op een goede arbeidspositie voor leraren en een platform waar vraag en aanbod van vacatures voor tennis- en padelleraren bij elkaar komen, sluit daar goed bij aan. Tijdens de KNLTB Digitale Congresweek die zondag van start ging, wordt in een sessie op woensdag dieper ingegaan op de nieuwe KNLTB Vacaturebank.

“We willen leraren bijstaan waar we kunnen en we hebben gemerkt dat er een behoefte is op dit gebied”, zegt Anders Dielessen, Manager Innovatie en Online Strategie bij de KNLTB. Op social media en dan met name op Facebook ziet de KNLTB regelmatig vacatures voorbij komen of leraren die aangeven dat zij beschikbaar zijn. “Daar zit dan echter weinig structuur in. Soms verloopt de communicatie gebrekkig of is informatie niet compleet. Met dit platform hopen we een zekere standaardisatie te bewerkstelligen, zodat vacatures op dezelfde wijze en volledig, met alle benodigde informatie worden aangeboden.”

Vraag en aanbod bij elkaar brengen

Verenigingen en tennisscholen kunnen hun vacatures op het platform uploaden door een formulier in te vullen. “Vervolgens kunnen leraren inloggen op het platform en reageren op vacatures of contact leggen met de zoekende partij. En daar stopt ook de inbreng van de KNLTB. Met het platform faciliteren wij het bij elkaar brengen van vraag en aanbod, maar de sollicitatieprocedure is volledig aan de vereniging of tennisschool en de leraar.”

Naast een overzicht van vacatures waarop leraren kunnen reageren, biedt de KNLTB Vacaturebank voor de leraren de mogelijkheid zichzelf naar de buitenwereld te presenteren met een persoonlijk profiel. “Je kunt het eigenlijk vergelijken met LinkedIn. Elke gelicenseerde tennis- en/of padelleraar kan een profiel aanmaken met zijn of haar opleidingsniveau, werkervaring, specialismen, noem maar op. Zo kunnen bovendien verenigingen en tennisscholen, naast het plaatsen van vacatures, in de database van alle leraren zoeken naar een geschikte kandidaat.”

Sessie tijdens KNLTB Digitale Congresweek

Als het platform straks volledig draait, is het plaatsen van vacatures voor verenigingen gratis en kost het een tennisschool 250 euro om gedurende één jaar vacatures te plaatsen. In de eerste maanden, tot 1 oktober, is het plaatsen van vacatures echter voor alle partijen gratis, ook voor tennisscholen. Zowel verenigingen als scholen betalen vanaf lancering van de vacaturebank 100 euro per maand om toegang te krijgen tot de profielen van alle aangemelde tennis- en padelleraren.

De KNLTB verwacht dat het platform uiterlijk vóór 1 april in de lucht is. Wil je meer weten over de mogelijkheden van de KNLTB Vacaturebank en heb je je aangemeld voor de KNLTB Digitale Congresweek? Volg dan op woensdagavond de speciale sessie hierover, onder andere onder leiding van Anders Dielessen. De sessie begint om 19.30 uur.