HK200529 170

Tennis in coronajaar 2020 op alle fronten in de lift!

Een succesvol jaar

Ook voor tennis en padel was 2020 door de coronamaatregelen een jaar vol sportieve en financiële uitdagingen. Maar ook een jaar van kansen en groei. Want tennis en padel bleken sporten die in coronatijd goed en veilig beoefend konden worden. In het hele land zagen we creativiteit en nieuwe ideeën om binnen de mogelijkheden optimaal te genieten van tennis. Sterker nog, door snel in te spelen op de ontstane situatie en versneld een aantal innovatieve programma’s zoals de Zomer Challenge en de ClubApp in te zetten, hebben de KNLTB en de verenigingen 2020 tot een heel succesvol jaar gemaakt. Voor het eerst in 15 jaar zien we weer een groei in het aantal leden, een stijging van ruim 5 procent op dit moment. Op 1 februari telden we 27.000 meer leden meer dan op 1 februari 2020.

Tennis en padel waren mede door de Zomer Challenge uitgelezen opties in 2020 voor mensen die heel graag weer lekker in beweging wilden komen, zo blijkt wel uit de cijfers. In de leeftijdsgroep 25 t/m 34 jaar waren tennis en padel het meest populair. De mogelijkheid om digitaal een baan te reserveren nam een vlucht (meer dan 2 miljoen reserveringen) en het aantal gebruikers van de KNLTB ClubApp nam explosief toe met 44 procent. De speciale corona-toolbox van de KNLTB werd drukbezocht en gebruikt en het aantal gelicenseerde tennisleraren zit ook weer in de lift. 

Een mooi resultaat, bekijk de belangrijkste cijers in deze infographic.