CC Magazine

Het eerste Centre Court Magazine van 2022 is er!

Centre Court Magazine is er weer! Het is de eerste editie nu alle beperkingen naar aanleiding van COVID-19 achter ons liggen en dus richten we de blik op de toekomst. Door ontwikkelingen zoals de stijging van het aantal leden, biedt die toekomst veel kansen, maar natuurlijk zijn er ook altijd nieuwe uitdagingen. Hoe gaan we voort, op welke manieren kunnen we onze sporten weer vol in de schijnwerpers zetten en vooral; hoe kunnen zoveel mogelijk mensen optimaal genieten op de baan? Oftewel; hoe vieren we tennis en padel, nu en in de toekomst? Het is bovendien de tweede keer op rij dat de leraren een unieke editie van Centre Court Magazine ontvangen, met enkele artikelen specifiek over hun vak.

Ook voor dit nummer hebben we weer een prominent gevonden die van buiten naar binnen kijkt, vanuit zijn eigen kennis en ervaring een blik werpt op tennis en padel. Deze keer is dat niemand minder dan voormalig topschaatser Erben Wennemars. Sinds hij stopte met schaatsen houdt hij zich, naast zijn intensieve betrokkenheid bij zijn eigen ijsclub Stokvisdennen in Dalfsen, al jaren bezig met het belang van sport en bewegen, vooral voor de jeugd. Hij ondersteunt talloze projecten op dit gebied, zoals Rabo ClubSupport en het JOGG-programma Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst. Hij heeft ook een duidelijke visie op de betekenis en toekomst van onze verenigingen. Samenwerking dient niet alleen het algemene belang, maar kan alle verenigingen afzonderlijk veel opleveren, is zijn stelling.

Voor deze editie zijn we ook nog een keer langs gegaan bij TV De Vliegende Bal in Sneek, de Vereniging van het Jaar. Hun vernieuwende aanpak, met een Kerngroep en Themagroepen in plaats van een bestuur en commissies, is het meer dan waard om nog eens breed uit te meten. Bovendien zetten zij ook nadrukkelijk in op Tennis Alles-in-1 en hebben ze niet alleen oog voor hun eigen vereniging, maar spannen ze zich in om samen te werken en zo ook verenigingen in de omgeving te helpen. Ook is hun leraar een heel centrale figuur op de vereniging. Niet alleen in zijn rol als leraar, maar ook als lid van het Kernteam en als verenigingsmanager.

Verder is het feit dat alles weer mogelijk is en we dus weer vooruit kunnen kijken, een uitstekende gelegenheid om eens de mogelijkheden om leuke toernooien en andere wedstrijdvormen, maar ook aantrekkelijk kennismakingsaanbod de revue te laten passeren. En hoe je daarbij goed gebruik kunt maken van de nieuwe tools, zoals het nieuwe platform Meet & Play en KNLTB Match voor interne competities. Dit en enkele mooie voorbeelden van evenementen van verenigingen in het land bieden geweldige inspiratie.

In deze Centre Court Magazine gaan we natuurlijk tevens in op actuele ontwikkelingen die juist nu voor veel verenigingen spelen. Eén daarvan is deels een bijkomend effect van onze ledengroei: een grote vraag naar leraren. Het is belangrijk op de vereniging mensen te interesseren voor de lerarenopleiding, maar tegelijkertijd kijken we naar oplossingen voor de kortere termijn, zodat je als vereniging ook de komende periode iedereen naar wens kunt bedienen.

Voor leraren staan we in deze eerste Centre Court Magazine van 2022 onder andere uitgebreid stil bij de ondersteuning vanuit de KNLTB. Leraren hebben een essentiële positie in het huidige tennis- en padellandschap en worden daarom op veel verschillende vlakken ondersteund door de bond. Maar wat biedt de KNLTB dan allemaal, hoe kunnen leraren daar hun voordeel mee doen en hoe ervaren verschillende leraren dat zelf? Het antwoord op deze en andere vragen vind je in deze Centre Court Magazine.

Veel leesplezier!