P1644048 (1)

KNLTB Junioren Tour uitgebreid met categorie Groen

Vanaf oktober wordt het onderdeel Junioren Tour Groen toegevoegd aan de KNLTB Junioren Tour. Junioren Tour Groen is voor jeugdspelers tot en met 10 jaar die ervaring hebben in het spelen van Tenniskids Groen toernooien en die potentie hebben om (in de toekomst) deel te nemen aan de Junioren Tour Brons. Bovendien is de Junioren Tour Groen ook geschikt voor spelers die voorheen niet of zelden geaccepteerd werden voor de Junioren Tour Brons. Zij krijgen nu de mogelijkheid om voldoende en kwalitatief goede wedstrijden met een groene bal te spelen, wat de ontwikkeling ten goede komt.

De Junioren Tour is een reeks van toernooien voor jeugdspelers die op een hoger niveau uitgedaagd willen worden. Naast de Groene toernooien bestaat de Junioren Tour uit de Junioren Tour toernooien  Brons, Zilver en Goud.

Speelformat

Een Junioren Tour toernooi Groen (JT Groen) is een dagtoernooi en bestaat alleen uit enkelspelpartijen. Jongens en meisjes spelen door elkaar. Er wordt gespeeld in een schemagrootte van 8 spelers en alle spelers spelen twee partijen. Het schema wordt dus niet helemaal uitgespeeld. In tegenstelling tot de andere onderdelen van de Junioren Tour zijn er voor de Groene toernooien geen punten voor de KNLTB Juniorenranglijst te verdienen.

Inschrijving

De inschrijving voor de JT Groen verloopt via MijnKNLTB. Per speelweek kan een speler maximaal drie keuzes opgeven. De inschrijving sluit op woensdag om 14.00 uur, 12 dagen voor aanvang van de week waarin het toernooi plaatsvindt. De acceptatie voor het toernooi gaat op basis van actuele rating. Er is per toernooi één wildcard beschikbaar die in uitzonderlijke gevallen en in overleg met de regionale instroomleraar en/of -coördinator kan worden toegekend.

Het eerste JT Groen toernooi vindt op 16 oktober plaats. De inschrijving voor dit toernooi gaat in de week van 5 september open. Spelers die in aanmerking komen voor de JT Groen ontvangen hier een uitnodiging voor.

Heb je nog vragen over de JT Groen, bekijk dan de veelgestelde vragen.