Cover CC 02 2022 split run

Tweede editie Centre Court Magazine van 2022: Meet & Play!

De tweede editie van Centre Court Magazine van 2022 is uit, met als onderliggend thema Meet & Play: ontmoet elkaar en ga de baan op, op welke manier dan ook. En vooral: geniet ervan!

In dat opzicht hebben we ook deze keer een zeer interessant hoofdinterview, met niemand minder dan Richard Krajicek. De directeur van het ABN AMRO Open bereidt zich voor op de vijftigste editie van het toernooi in Ahoy, natuurlijk ook een uitgelezen plek om elkaar te ontmoeten en samen van tennis te genieten. De toernooidirecteur is drukbezet, maar nam uitgebreid de tijd om met Centre Court van gedachten te wisselen over de staat van het Nederlandse tennis, de betekenis van het ABN AMRO Open, het belang van sport en bewegen en de rol van verenigingen daarbij, en nog veel meer.

In de editie van Centre Court Magazine speciaal voor tennis- en padelleraren gaan we dieper in op het licentiebeleid voor leraren. Het cursusaanbod breidt nog steeds uit, er komen meer en meer laagdrempelige mogelijkheden voor leraren om binnen Permanente Ontwikkeling licentiepunten te halen. Dat is mooi, maar er zijn dus ook steeds minder goede redenen om als leraar zonder licentie op de baan te staan. De KNLTB legt in dit magazine uit waarom het er daarom, in het belang van tennis en padel, nadrukkelijker op wil toezien dat actieve leraren daadwerkelijk een geldige licentie hebben.

Ook de S- en de T-licentie komen aan de orde. De recente groei van tennis en padel vraagt simpelweg om meer leraren. Daarom heeft de bond het voor leraren in opleiding en leraren met een verlopen licentie eenvoudiger gemaakt om (weer) aan de slag te gaan.

Zoals gezegd gaat het in dit nummer veel over Meet & Play. Het platform Meet & Play komt tege-moet aan de behoefte van spelers om zelf te kiezen waar en wanneer ze willen spelen en dat direct via hun telefoon te regelen. Op deze manier kunnen meer mensen kennismaken met de vereniging en tenniscentra. In deze editie van Centre Court Magazine komen meerdere verenigingen aan het woord die slim gebruikmaken van Meet & Play.

Natuurlijk mag ook jeugd niet ontbreken. Nieuwe jeugdleden werven is belangrijk, maar vooral jeugdleden behouden is dé uitdaging waar veel verenigingen voor staan. Om ze daarbij te helpen heeft de KNLTB steeds meer diensten en producten beschikbaar. Passend wedstrijdaanbod, de Vriendjesmaand, MuurMasters, Tennis Alles-in-1, ideeën voor gezellige, gezamenlijke uitjes – het kan allemaal helpen om jeugd aan de vereniging te binden en dus te behouden. LTV Maarn en in het bijzonder tennisleraar Bart Matthee zijn hier heel actief mee bezig. Hun verhaal is een unieke bron van inspiratie.

In het voorjaar hopen we jullie te ontmoeten op een van de regionale trainersbijeenkomsten. De uitnodiging hiervoor zal binnenkort verstuurd worden.

Veel leesplezier!