NTC gravelbanen oud

Jan Bunt versterkt KNLTB als Manager Leraren

Jan Bunt gaat vanaf vandaag aan de slag als Manager Leraren. Zijn ervaring als tennisleraar, leercoach en manager van een tennisschool zijn van grote waarde om de kwaliteit en ontwikkeling van de lerarenopleidingen te borgen en de verbinding tussen leraren in Nederland te vergroten. 

Sinds 2005 is Jan Bunt actief als tennisleraar bij tennisschool Smashing, waar hij vanaf 2010 ook manager was en in 2016 mede-eigenaar werd. Met zijn A- en B-licentie ontwikkelde hij zich met de tennisschool tot gerenommeerde opleider en coach in het Noorden van het land. Jan is al jaren nauw betrokken bij de KNLTB-opleidingen, is leercoach van de A-opleiding en instroomcoördinator voor de instroomleraren in de regio Noord-Nederland. In februari rondt hij zijn C-opleiding af.

Als Manager Leraren wordt Jan Bunt met een team van medewerkers en coördinatoren verantwoordelijk voor opleiding, ontwikkeling en ondersteuning voor de tennis- en padelleraren. Hij bewaakt dat er voldoende leraren zijn en dat deze leraren blijven doorgroeien. Samen met de Coördinator Tennisleraren en Coördinator Padelleraren draagt hij zorg voor het functioneren van het team van leercoaches, een groep van ongeveer 25 freelancemedewerkers die opleidingen en bijscholingen verzorgen. Jan blijft als directeur/eigenaar betrokken bij Smashing/Tennisteam Het Noorden. Voor zijn rol als leercoach en instroomcoördinator wordt een opvolger gezocht.

Jacco Eltingh is blij met de komst van Jan Bunt: ”Jan heeft veel praktijkervaring en kent het opleidingslandschap goed. Hij weet wat er nodig is om het vak van leraren in Nederland verder te ontwikkelen en is in staat leraren en andere stakeholders te verbinden. Ik denk dat we met zijn kennis, expertise en positieve aanjagende mindset zowel de kwaliteit als de kwantiteit van leraren een goede impuls kunnen geven, zodat nog meer mensen met plezier kunnen tennissen en padellen.”

Jan kijkt uit naar deze functie: “Ik ben trots op het vak van leraar en oefen het naast mijn managementfunctie al jaren met veel plezier uit. De leraar heeft een belangrijke rol bij de vereniging en de commerciële aanbieders en heeft veel impact op het spelplezier van tennissers en padellers. Ik zie nog veel mogelijkheden voor verbetering van de kwaliteit en de ontwikkeling van het vak in Nederland en ben blij dat ik daar vanuit deze rol aan kan bijdragen.”

Foto Manager Leraren: Jan Bunt