Instroomleraren 2023-2024

Instroomleraren seizoen 2023-2024 bekend

De KNLTB gaat in het seizoen 2023-2024 met 34 instroomleraren samenwerken voor het KNLTB instroomprogramma. Samen met deze leraren wil de KNLTB de weg naar de top voor jeugdspelers zo goed mogelijk faciliteren. Een overzicht van alle instroomleraren vind je hier

Het instroomprogramma is bedoeld voor gedreven jeugdspelers in de leeftijdscategorie 7 tot en met 10 jaar. Een belangrijk onderdeel van het KNLTB instroomprogramma zijn de instroomtrainingen die gegeven worden door de geselecteerde instroomleraren. Met deze trainingen blijven de spelers gewoon lid van hun eigen vereniging, maar krijgen ze een extra mogelijkheid (bovenop de clubtrainingen en trainingen bij de tennisschool) om ook één keer per week te trainen met kinderen van mogelijk meer gelijkwaardig niveau en dezelfde leeftijd. De trainingen dragen bij aan de ontwikkeling van een jeugdspeler, maar zorgen daarnaast ook voor spelplezier. Voor de KNLTB is het instroomprogramma een manier om kinderen met potentie te herkennen. Binnen het instroomprogramma biedt de KNLTB de kinderen onder andere 3 wedstrijddagen, 2 fysieke testdagen en uitwisselingen aan.  

KNLTB Coach jeugd Kelvin Nieberg over het belang van de samenwerking met de instroomleraren: “De samenwerking met de instroomleraren geeft ons de mogelijkheid om dichter op de ontwikkeling van de kinderen te zitten en om gezamenlijk een betere basis voor het prestatieve jeugdtennis te leggen”. 

Voorspeeldagen 

De groepen voor de instroomtrainingen worden samengesteld tijdens een zogenoemde voorspeeldag. De voorspeeldagen voor de instroomtrainingen 2023-2024 zijn vanaf 25 maart t/m eind april op verschillende locaties. Na de eerste voorspeeldag worden een aantal kinderen uitgenodigd voor een tweede voorspeeldag in het weekend van 24/25 juni en 1/2 juli. 

Van talent naar prof 

Het instroomprogramma sluit aan op de missie van de KNLTB om een toptennisklimaat te creëren waarin elk talent van jong tot oud met de juiste training en begeleiding de kans krijgt zich optimaal te ontwikkelen. Binnen de KNLTB Jeugdopleiding stroomt een talent van de vereniging door naar het instroomprogramma, vervolgens door naar een gecertificeerde tennisschool en van daar in een maatwerktraject van de KNLTB als jeugdspeler of als jonge prof. De trainings- en wedstrijdprogramma’s zijn gebaseerd op de internationale standaard van jeugdopleidingen.