CC Magazine 1 2023 splitrun leraren

Het eerste Centre Court Magazine van 2023 is uit!

Wat kunnen we jeugd, maar eigenlijk alle tennis- en padelleden, bieden om ze te behouden voor onze
sporten? Met dit thema in het achterhoofd hebben we een nieuwe editie voor tennis- en padelleraren van het Centre Court Magazine gemaakt, nr. 1 van 2023.

We hebben een interessant interview, met niemand minder dan toptennisser Tim van Rijthoven, die zich recent aan de KNLTB heeft verbonden als ambassadeur jeugdtennis. De toernooiwinnaar in Rosmalen van vorig jaar vertelt hoe tennis voor hem begon, hoe waardevol de vereniging voor hem was en waarom tennis voor hem persoonlijk nog steeds heel belangrijk is.

Ook in dit nummer meer informatie over Tenniskids TOF. Met de toevoeging van TOF, Tennis Ontwikkelings Fases, heb je als leraar een handige tool waarmee kinderen nog beter op hun eigen manier en tempo leren tennissen. Niet alleen technisch en tactisch, maar ook in mentaal en sociaal opzicht. Bovendien krijgen de kinderen (en hun ouders) zelf meer inzicht in hun ontwikkeling. Zo staan ze met meer plezier en motivatie op de baan en blijven ze langer voor de sport behouden.

Ook het verhaal van Peter Starke is interessant. Op basis van zijn ervaring als tenniscoach, regiocoach bij de KNLTB en als deskundige op het mentale vlak vanuit zijn platform de Mindset Academy, gaat hij dieper in op het eerste contact tussen mensen, in dit geval speler en coach. Wat is het belang ervan, welk effect heeft het en hoe kun je dat als leraar dus het beste aanpakken?

Daarnaast is er wederom aandacht voor het lerarentekort. Het is een flinke uitdaging voor onze sport, maar gelukkig zijn er ook steeds meer verenigingen en tennisscholen die creatieve oplossingen bedenken.

Al met al weer een zeer informatieve en inspirerende editie van Centre Court Magazine. Veel plezier op de baan en tijdens het lezen van deze editie!