MFLeeuwenbergh24juni2021DSC05807

Einddatum padellicentie met zes maanden verlengd

Padel is in opbouw, zo ook het Permanente Ontwikkel (PO) systeem voor padel. Uit de eerste lichting padelleraren is gebleken dat het voor een grote groep leraren lastig was om de nodige padelspecifieke PO-punten te behalen.

Het aanbod was nog niet voldoende en daarnaast is de reactie op het aanbod nog te afwachtend geweest vanuit de leraren. Om deze reden is besloten de eerste lichting padelleraren met een KNLTB-licentie tegemoet te komen, door een eenmalige verlenging van 6 maanden op de einddatum van de licentie toe te passen. Deze maatregel geldt alleen voor leraren met een padellicentie waarvan de einddatum van hun licentie verloopt voor 1 maart 2024. Hier hebben zij allen een emailbericht over gehad en is terug te zien in de LerarenApp.

Vanuit de KNLTB zijn we hard aan het werk om meerdere padelsessies voor de komende maanden te organiseren, de eerste resultaten vind je in de Cursusboeker. De huidige verlenging is een eenmalige tegemoetkoming, daarna gaan we wel actief handhaven. Het is en blijft ieders eigen verantwoordelijkheid om voldoende PO-punten te behalen. Er komen mooie sessies aan! Bijvoorbeeld tijdens de topevenementen, volgend jaar tijdens het 125-jarig bestaan van de KNLTB, maar de bestaande (online en fysieke) vormen van bijscholing blijven natuurlijk ook actief. En denk aan intervisie met leraren-collega’s die je voor Permante Ontwikkeling (PO) kunt indienen. Wat is er mooier dan met elkaar sparren over het vak en ondertussen werken aan je eigen ontwikkeling. Houd de LerarenApp en Nieuwsbrief goed in de gaten voor updates over de nieuwste sessies.