Jill 9

Tenniskids TOF belangrijke basis voor indelen competities en toernooien

Begin dit jaar is het Tenniskids programma vernieuwd met Tenniskids TOF. Leraren in het hele land zijn hier enthousiast mee aan de slag gegaan, waardoor er al meer dan 35.000 spelerskaarten zijn besteld! Omdat nu steeds meer leraren met Tenniskids TOF werken, gaat de KNLTB in 2024 stapsgewijs op basis van de data, die door leraren wordt bijgehouden in de Leraren app, competities en toernooien indelen.  

Tenniskids TOF ondersteunt je als leraar in het geven van lessen aan de jongste jeugd en zorgt voor behoud van jeugdspelers voor de vereniging. In het vernieuwde programma staat het kind centraal. Kinderen staan met meer plezier en motivatie op de baan en ze krijgen inzicht in de tennisontwikkeling.  

Spelersontwikkeling in de Leraren app

Om van Tenniskids TOF een echt succes te maken, is het belangrijk dat leraren de ontwikkeling van spelers ook gaan bijhouden in de Leraren app. De KNLTB gaat vanaf 2024 stapsgewijs op basis van deze data, competities en toernooien indelen. Het niveau bij competities en toernooien wordt hierdoor gelijkwaardiger, wat bijdraagt aan het spelplezier van jeugdspelers. Daarnaast geeft het je als leraar structuur in het bijhouden van de spelersontwikkeling, het bepalen van de overgang naar de volgende kleur en het stellen van trainingsdoelen. 

Hoe houd ik de ontwikkeling in de app bij?

Ga naar tenniskidstof.nl/dashboard om de kinderen in te delen in groepen en om deze vervolgens zichtbaar te krijgen in de Leraren app. Bekijk de video voor een uitleg hiervan en hoe je de ontwikkeling van een speler in de app bijhoudt.  

Starten met Tenniskids TOF

Ben je nog niet gestart met Tenniskids TOF? Dan is dit het moment. Starten is heel simpel: 

  1. Volg een intervisiebijeenkomst, een PO-bijeenkomst en/of een webinar voor alle belangrijke informatie en theorie over Tenniskids TOF. Deze worden regelmatig georganiseerd en vind je in de cursusboeker
  2. Na het doorlopen van stap 1 kan je gemakkelijk en gratis de benodigde rode, oranje en groene materialen bestellen. Denk aan spelerskaarten, keycords, het handboek en flyers en posters. De spelerskaarten deel je uit aan de jeugdspelers. Zij hangen de kaart aan hun tennistas. In het handboek vind je als leraar alles wat je moet weten over Tenniskids TOF. Je kan alle materialen online bestellen
  3. Nu kan je aan de slag met Tenniskids TOF. Je houdt de voortgang van jouw jeugdspelers bij via de Leraren app. Let op: om de kinderen van een vereniging in te kunnen laden in de Leraren app, moet je geregistreerd staan als leraar van deze betreffende vereniging. 

Ga naar tenniskidstof.nl/dashboard en log in met je KNLTB ID. De kinderen van jouw vereniging zijn al voor je ingeladen. Je kunt ze hier eenvoudig in lesgroepen indelen. 

Wil je meer informatie over Tenniskids TOF, bijvoorbeeld over de Leraren app? Kijk dan op centrecourt.nl/tenniskidstof. Daar vind je ook een overzicht met veelgestelde vragen.