Dunlop rolstoeltennis

Primeur in Nederland: beroepsopleiding tot rolstoeltennisleraar start in september

In september start de KNLTB met de eerste volledige beroepsopleiding tot rolstoeltennisleraar. De topsport-infrastructuur voor rolstoeltennis is professioneel en de integratie met valide tennis in Nederland is groot. Het aantal rolstoeltennissers neemt toe, mede door de vele successen van rolstoeltennissers als Diede de Groot en Niels Vink. Met de nieuwe opleiding speelt de KNLTB in op de vraag naar een uitgebreide volwaardige opleiding.

Nederland is één van de beste landen ter wereld op het gebied van rolstoeltennis. Dat bleek ook vorige week op Roland Garros weer, waar Diede de Groot haar 22ste Grand Slamtitel in het enkelspel won. Rolstoeltennis is in Nederland volledig opgenomen in de topsport en breedtesport. Steeds meer verenigingen zetten de deuren op voor rolstoeltennis. De vraag naar leraren is groter geworden. Daarom start de KNLTB in september met iets nieuws: een beroepsopleiding tot rolstoeltennisleraar.

De opleiding tot rolstoeltennisleraar lijkt in veel opzichten op de opleiding tot tennisleraar voor valide sporters, maar dan met extra nadruk op het rolstoeltennisspel. Jan Bunt, manager Leraren bij de KNLTB: “Ik ben echt onwijs trots op deze nieuwe opleiding. Hiermee is Nederland één van de eerste landen ter wereld met een volwaardige beroepsopleiding (KSS-3) tot rolstoeltennisleraar.  We leidden nu al wel rolstoeltennisleraren op, maar dan via een bijscholing voor valide leraren; ik ben erg blij dat we nu een volledige opleiding ontwikkeld hebben voor rolstoeltennissers, waar al een aantal jaar vraag naar was!”  

De opleiding start in september dit jaar, met plaats voor 12 cursisten. Voor deze opleiding heeft een aantal Nederlandse toprolstoelspelers zich al ingeschreven. Zo blijft ook die kennis behouden voor het Nederlandse tennis.

Alle informatie over de opleiding is te vinden op onze website.