P1633999

Voorspeeldagen KNLTB Instroomprogramma voor jonge tennistalenten 

Geef jij les aan jeugdspelers in de leeftijd van 7 tot en met 10 jaar oud? En zitten daar kinderen tussen die gemotiveerd zijn om beter te worden? Wijs ze op de KNLTB voorspeeldagen en kom zelf ook! Aan de hand van de voorspeeldagen wordt bepaald welke kinderen in aanmerking komen voor het KNLTB instroomprogramma. Dit cluboverstijgende programma is bedoeld voor gedreven jeugdspelers in de leeftijd van 7 tot en met 10 jaar die potentie hebben voor de internationale top.   

Een belangrijk onderdeel van het KNLTB instroomprogramma zijn de instroomtrainingen. De groepen voor de instroomtrainingen worden samengesteld tijdens een zogenoemde voorspeeldag. Deze voorspeeldagen zijn de gehele maand juni op verschillende locaties. Een voorspeeldag staat in het teken van veel tennissen en bewegen samen met andere enthousiaste kinderen. 

Oranje en groen 

De voorspeeldagen worden opgesplitst in een speelmoment voor oranje en een speelmoment voor groen.  

  • Oranje: 7 en 8 jaar (spelers geboren in 2016 en 2017) 
  • Groen: 9 en 10 jaar (spelers geboren in 2015) 

Doordat we verwachten dat kinderen die deelnemen aan de instroomtrainingen ongeveer een jaar vooruit lopen qua niveau, komen deze leeftijden niet exact overeen met de officiële Tenniskids leeftijden. 

Inschrijven 

Alle kinderen geboren in 2017, 2016 en 2015 hebben half mei een uitnodiging ontvangen voor de voorspeeldagen. 

Van talent naar prof  

De internationale top bereiken doe je niet zomaar, daar is naast aanleg ook veel trainingsarbeid, doorzettingsvermogen en discipline voor nodig. Van de vele jeugdleden die jaarlijks tennissen, zullen er slechts enkele de top halen. De KNLTB wil dan ook een toptennisklimaat en opleidingsstructuur creëren in Nederland waarin elk talent van jong tot oud met de juiste training en begeleiding de kans krijgt zich optimaal te ontwikkelen, om uiteindelijk een kans te hebben om van tennis zijn/haar beroep te maken.