HK211013 1043

Padelleraar A (3)-opleiding (voor tennisleraren)

De opleiding tot padelleraar is specifiek bedoeld voor ervaren padelspelers die zich verder willen ontwikkelen als opleider en de ambitie hebben om spelers op recreatief en licht prestatief niveau (speelsterkte 9 tot en met 6) verder te brengen. De opleiding is ontwikkeld volgens de leerlijn trainer/coach op MBO3-niveau en goedgekeurd door het NOC*NSF.

 

Geheel vernieuwd

De opleiding die in september 2024 van start gaat is geheel vernieuwd en uitgebreid. De volgende onderdelen maken er onderdeel van uit:

  • Algemene kennis van padel, de padelleraar en de opleiding
  • Techniek en Tactiek met videomateriaal
  • Mentale en Fysieke aspecten
  • Fair Play en Veiligheid (EHBO, reanimatie, materiaalkennis)
  • Jeugd/Padel TOF

Informatie over de opleiding

De opleiding bestaat uit 12 dagen praktijkopleiding. Dit zijn lesdagen van 8.00 tot 14.30 uur, exclusief examendag en eventuele herkansing. Naast de lesdagen wordt van je gevraagd om theorie te bestuderen en opdrachten te maken. Het examen bestaat uit twee onderdelen: het geven van een individuele training en het geven van een klassikale training. Je mag pas examen doen als je alle opdrachten hebt voltooid, geslaagd bent voor de theorietoets en de PVB Padel TOF hebt ingeleverd.

Let op: je kan alleen deelnemen aan de voorspeeldag en opleidingen als je actief KNLTB lid bent.

Kosten

De kosten voor de opleiding bedragen €1.300,-. Dit bedrag omvat de opleidingsdagen met een leercoach, toegang tot de KNLTB-Academy, opleidingsmateriaal en de examenkosten voor zowel het praktijkexamen als de voorbereiding van de bijbehorende opdrachten.

Start nieuwe opleiding 

De opleiding start op twee momenten in het jaar: februari en september. Voor dat je een opleiding kunt starten heb je een succesvolle deelname aan een voorspeeldag nodig.

Let op: deze opleiding wordt nog aangeboden in september 2024 en februari 2025. Daarna verdwijnt de mogelijkheid om de verkorte opleiding te volgen. Uiteraard kan je altijd nog instappen bij de reguliere opleiding tot padelleraar.

Voorspeeldagen

Tijdens de voorspeeldag kijken we naar de speelvaardigheid en de ervaring op de baan. Daarnaast wordt er uitleg gegeven over het opleidingstraject en de rol als leraar. De voorspeeldag duurt 2,5 uur:

  • 1 uur voorspelen
  • 1 uur baansessie
  • 0,5 uur opleidingstraject

 

Komt de opleiding vanaf september 2024 voor jou te snel en wil je liever in februari 2025 de opleiding volgen?

Meld je dan aan voor de interesselijst om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen.

 

Opleidingen september 2024

Hieronder zie je de locaties en dagen.

Uithoorn (maandag)

Houten (dinsdag)

 

Opleidingsschema's zijn onder voorbehoud. De leercoach en/of padelhal kan hier nog een wijziging in aanbrengen.

Veelgestelde vragen