HK211013 1043

Padelleraar A-opleiding (voor tennisleraren)

De opleiding tot padelleraar is specifiek bedoeld voor ervaren padelspelers die zich verder willen ontwikkelen als opleider en de ambitie hebben om spelers op recreatief en licht prestatief niveau (speelsterkte 9 tot en met 6) verder te brengen. De opleiding is ontwikkeld volgens de leerlijn trainer/coach op MBO3-niveau en goedgekeurd door het NOC*NSF.

 

Geheel vernieuwd

De opleiding die in september 2024 van start gaat is geheel vernieuwd en uitgebreid. De volgende onderdelen maken er onderdeel van uit:

  • Algemene kennis van padel, de padelleraar en de opleiding
  • Techniek en Tactiek met videomateriaal
  • Mentale en Fysieke aspecten
  • Fair Play en Veiligheid (EHBO, reanimatie, materiaalkennis)
  • Jeugd/Padel TOF

Informatie over de opleiding

De opleiding bestaat uit 12 dagen praktijkopleiding. Dit zijn lesdagen van 8.00 tot 14.30 uur, exclusief examendag en eventuele herkansing. Naast de lesdagen wordt van je gevraagd om theorie te bestuderen en opdrachten te maken. Het examen bestaat uit twee onderdelen: het geven van een individuele training en het geven van een klassikale training. Je mag pas examen doen als je alle opdrachten hebt voltooid, geslaagd bent voor de theorietoets en de PVB Padel TOF hebt ingeleverd.

De kosten voor de opleiding worden later dit jaar bekend gemaakt en zullen bestaan uit kosten voor vorming (opleidingsdagen met leercoach, toegang tot KNLTB-Academy en opleidingsmateriaal) en examenkosten (praktijkexamen en bijbehorende opdrachtvoorbereiding).

Let op: je kan alleen deelnemen aan de voorspeeldag en opleidingen als je actief KNLTB lid bent.

Kosten

De kosten voor de opleiding worden later dit jaar bekend gemaakt en zullen bestaan uit kosten voor vorming (opleidingsdagen met leercoach, toegang tot KNLTB-Academy en opleidingsmateriaal) en examenkosten (praktijkexamen en bijbehorende opdrachtvoorbereiding).

Start nieuwe opleiding 

De opleiding start op twee momenten in het jaar: februari en september. Voor dat je een opleiding kunt starten heb je een succesvolle deelname aan een voorspeeldag nodig.

Let op: deze opleiding wordt nog aangeboden in september 2024 en februari 2025. Daarna verdwijnt de mogelijkheid om de verkorte opleiding te volgen. Uiteraard kan je altijd nog instappen bij de reguliere opleiding tot padelleraar.

Voorspeeldagen

Tijdens de voorspeeldag kijken we naar de speelvaardigheid en de ervaring op de baan. Daarnaast wordt er uitleg gegeven over het opleidingstraject en de rol als leraar. De voorspeeldag duurt 2,5 uur:

  • 1 uur voorspelen
  • 1 uur baansessie
  • 0,5 uur opleidingstraject

 

Op maandag 15 april gaat de inschrijving voor de voorspeeldagen open.

Hieronder zie je de locaties en dagen.

Locatie

Adres / hal

Dag

Datum

Uithoorn 12-daagse 

Padel Amstelhof

3 juni

10:00 – 12:30

Houten 12-daagse

Sportclub Houten

17 juni

10:00 – 12:30

Etten Leur 12-daagse 

ZUITNL

20 juni

10:00 – 12:30

Schiedam 12 -daagse

RacketSport Schiedam

25 juni

10:00 – 12:30

Opleidingen februari 2024

De opleidingsschema's zijn te openen als je op de opleidingslocatie klikt.

 

Opleidingsschema's zijn onder voorbehoud. De leercoach en/of padelhal kan hier nog een wijziging in aanbrengen.

Veelgestelde vragen