Kinderen Op Een Rij

April = Vriendjesmaand: meld je aan!

Het werven van jeugdleden is voor veel verenigingen steeds meer een uitdaging. Daarom organiseert de KNLTB ook dit jaar weer de Vriendjesmaand. De Vriendjesmaand is een speciale actie in de maand april, met als doel om kinderen enthousiast te maken voor tennis. Vorig jaar deden meer dan 350 verenigingen mee aan de Vriendjesmaand, waarbij 15.000 nieuwe vriendjes en vriendinnetjes een eerste kennismaking hadden met tennis.

Het idee van de Vriendjesmaand is eenvoudig: bestaande jeugdleden nodigen hun vriendjes of vriendinnetjes uit om deel te nemen aan een tennisles of introductieles, met als doel hen te enthousiasmeren voor de sport. Deze simpele "member-get-member" actie zorgt dat je slim gebruik kan maken van het netwerk van huidige jeugdleden.

Hoe werkt het?

Deelnemen aan de Vriendjesmaand is eenvoudig. De leraar van de vereniging meldt zich aan via het aanmeldformulier voor de actie. Vervolgens promoot de leraar, samen met de vereniging, de Vriendjesmaand onder de huidige jeugdleden. Deze brengen een vriendje, vriendinnetje, broertje of zusje mee naar een tennis- of introductieles, waar ze enthousiast worden gemaakt voor tennis. Na afloop van de les krijgt het vriendje een aantrekkelijk en laagdrempelig kennismakingsaanbod aangeboden.

De Vriendjesmaand loopt gedurende de hele maand april en de leraar en vereniging bepalen zelf of de vriendjes aansluiten bij bestaande trainingen of dat er aparte momenten voor worden georganiseerd. Ook is het aan de leraar en de vereniging wanneer dit moment plaatsvindt en of dit eenmalig of vaker is.  De KNLTB heeft gekozen voor een specifieke periode waarin de actie gezamenlijk wordt gepromoot vanuit de KNLTB, verenigingen en leraren, met als doel het grootst mogelijke effect te bereiken. Uiteraard staat het verenigingen vrij om later in het jaar vergelijkbare acties te organiseren.

TennisDirect bon van €50,- voor leraren

Leraren die zich aanmelden voor de Vriendjesmaand én achteraf het evaluatieformulier invullen, ontvangen een bon ter waarde van €50,- van TennisDirect.

Promotiematerialen

Om leraren en verenigingen te ondersteunen bij het organiseren van de Vriendjesmaand, biedt de KNLTB een stappenplan en gratis promotiematerialen aan. Zo zijn er leuke vriendenkaartjes beschikbaar die tijdens de les kunnen worden uitgedeeld en is er een flyer die na afloop van een tennis- of introductieles aan de vriendjes kan worden meegegeven.

Oefenstof voor leraren

Daarnaast zijn er kant-en-klare oefeningen beschikbaar. Aangezien vriendjes van verschillende niveaus en leeftijden kunnen deelnemen aan de lessen, zijn de oefeningen hierop afgestemd, zodat ieder kind met plezier op de baan staat. Alle benodigde materialen en oefenstof voor het organiseren van de Vriendjesmaand zijn hier te vinden. Als er niet genoeg leenrackets beschikbaar zijn voor de kinderen die deelnemen aan de les, kunnen deze voordelig worden gehuurd via de KNLTB Uitleen.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Voor sommige kinderen is het niet vanzelfsprekend om lid te worden van een vereniging en tennislessen te volgen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur biedt uitkomst door kinderen en jongeren uit gezinnen met beperkte financiële middelen de mogelijkheid te bieden om toch te kunnen tennissen. Het fonds betaalt de contributie en/of lesgeld en voorziet in de benodigde tennismaterialen.